Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μετα το Πάσχα το …΄΄σούβλισμα΄΄ και ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων

O Symmaxos Chris Sintiki (Χρήστος Α. Κατσαρός) Εύχεται σε όλους τους αναγνώστες του ιστολόγιο του καλό Πάσχα. https://www.facebook.com/profile.php?id=100000607618486 
Chris Sintiki http://www.facebook.com/profile.php?id=100001687050983

Απογοήτευσε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας άξονες αντί μέτρων. Πτωτικά αντιδρά το ΧΑ

Απογοήτευσε με τις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου καθώς αντί συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και τη μετάβαση της οικονομίας στο επόμενο στάδιο, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου τριετους προϋπολογισμού. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχέδιο "οδικό χάρτη για τη μετάβαση από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας". Η ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων, δράσεων και χρονοδιάγραμματος θα γίνει μετά το Πάσχα - προφανώς επειδή δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη, λόγω ενδοκυβερνητικών διαφωνιών και εσωκομματικών αντιδράσεων.

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι: "το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος, όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα".
Με τις δηλώσεις κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου για να αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, υπονοώντας ότι θα πρέπει είτε να "χαλαρώσουν" οι αγορές, είτε να βρεθεί πολιτική λύση για την εξυπηρέτηση του χρέους σε βάθος χρόνου, καθώς υπό τις τρέχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές.
Στόχος του τριετούς προϋπολογισμού είναι να πείσει τις αγορές και την ΕΕ ότι υπάρχει σαφής πολιτική βούληση για να υλοποιηθιούν οι δεσμεύσεις τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου και επιχειρεί να δεσμεύσει δια νόμου και την επόμενη κυβερνηση για την τήρηση του πρϋπολογισμού.
Οι δηλώσεις Παπανδρέου ακολουθούν πάντως μπαράζ δηλώσεων τόσο από οικονομολόγους όσο και από κυβερνητικά στελέχη, που διέψευσαν τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους, θεωρώνυας όμως αναγκαία μια συμφωνία για να γίνει "βιώσιμο" το ελληνικό χρέος.
«Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, ξεπερνάει την δημοσιονομική διάσταση, είναι ο Οδικός Χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση και εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για «να αλλάξουμε», όπως είπε, «την πατρίδα μια για πάντα προς το καλύτερο».
Ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:
- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα
- Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη
- Την ανάπτυξη
- Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος
Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 11 , 12:20 , Ενημέρωση 12:45
Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/73359 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου