Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η Εισήγηση της Αθηνάς Σιαφαρίκα, φοιτήτριας της Νομικής, στο 3ο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τα Αγροτικά, στη Λάρισα, το Σάββατο 9 Απριλίου 2011.

Ομιλία Αθ. Σιαφαρίκα στο 3ο Προσυνέδριο






3ο Προσυνέδριο - Λάρισα

Ανάπτυξη Πρωτογενούς Τομέα & Αγροτική Πολιτική - Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας

Σάββατο 9 Απριλίου, 10:00
Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19) http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/04/3-8411.html 







Κυρία Πρόεδρε

Αγαπητοί Συμπολίτες
Κυρίες και Κύριοι
Αποφάσισα να απευθυνθώ σε σας σήμερα, όχι τόσο ως ειδήμων περί τα αγροτικά θέματα, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, ως ένας νέος άνθρωπος με καταγωγή από τη Θεσσαλία.
Αγαπητοί φίλοι
Η γενιά μου-η δική μου και των παιδιών σας- ζει σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ασταθές χωρίς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο: η ανεργία καλπάζει , οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, οι παροχές του κοινωνικού κράτους έχουν περικοπεί δραματικά.
Όλα αυτά όμως, είναι συνέπειες των επιλογών της δικής σας γενιάς. Μιας γενιάς που συνειδητά είχε βολευτεί σε μια «ψεύτικη» ευημερία… όπου τα χρήματα ήταν δανεικά, οι πολιτικοί λαϊκιστές και συμφεροντολόγοι , ο κρατικός μηχανισμός απέναντι και όχι δίπλα στον πολίτη, ο ιδιωτικός τομέας δε ,να πασχίζει να επιβιώσει δίπλα στον υπερχειλή δημόσιο.
Και τώρα που ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε τα δανεικά –όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε δάνειο- ανακαλύψαμε πως… «Λεφτά δεν υπάρχουν» ! Αλλά όχι μόνο αυτό. Δεν υπάρχουν ούτε οι σύγχρονες υποδομές , τις οποίες έπρεπε να έχουμε φτιάξει με τα λεφτά που μας είχαν δανείσει: υποδομές στο κράτος, στην παιδεία, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στις μεταφορές. Αντιθέτως , μάλιστα, αυτά έγιναν μεζονέτες , πολυτελή αυτοκίνητα, παραθαλάσσια οικόπεδα, καταθέσεις στο εξωτερικό.
Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όλοι ότι ΤΕΛΙΚΑ η κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως ΚΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ,η οποία έχει δραματικές διαστάσεις και στην οικονομία.
Μέσα σ’ αυτό το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον  , πολλοί νέοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα ,την πατρίδα τους,    και να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό . Η χώρα μας, λοιπόν, όχι μόνο είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά ταυτόχρονα χάνει και το πιο παραγωγικό κι ελπιδοφόρο τμήμα του πληθυσμού της.
Κι εγώ κυρίες και κύριοι, θα μπορούσα να επιλέξω  τον ίδιο δρόμο. Αντ’ αυτού , όμως, αποφάσισα – παρά το νεαρό της ηλικίας μου- να κάνω μια πολύ συνειδητή πολιτική επιλογή: να στηρίξω τη Δημοκρατική Συμμαχία και μέσω αυτής, να καλέσω τους νέους της Θεσσαλίας, της πατρίδας μου, να παλέψουμε για τα εξής:
Θέλουμε για την Περιφέρεια Θεσσαλίας
•    Τόνωση της επιχειρηματικότητας, με κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα και με τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας, με σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για την καινοτομία σε περιφερειακό επίπεδο
•    Στη Θεσσαλία θέλουμε ριζική αλλαγή της τουριστικής  πολιτικής, ώστε να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.
•    Ακόμη, θέλουμε αλλαγή της ενεργειακής δομής και κατάρτιση ενεργειακού χάρτη για την Περιφέρεια
•    Πάνω απ’ όλα, όμως, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε την αειφόρο ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας. Δίνουμε έμφαση στην ποιοτική παραγωγή τοπικών προϊόντων , στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής , στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Ταυτόχρονα , παλεύουμε για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιφέρειας και την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισής του
•    Τέλος, θέλουμε έντονη παρουσία του κοινωνικού κράτους στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Να δοθεί προτεραιότητα σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας, στην προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, στη στελέχωση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και, επιτέλους, ολοκλήρωση της μονάδας αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Κατόπιν τούτων,
Καλώ τους νέους ανθρώπους να συνταχθούν στο κίνημά μας , ώστε
μέσα από τη ζύμωση τον διάλογο, τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων
να προκύψει το «καινούριο» , το ριζοσπαστικό, το καινοτόμο!
Γιατί στη Δημοκρατική Συμμαχία, ο Λόγος μας προέρχεται από τη βάση προς την κορυφή , και όχι το αντίστροφο.
Η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ενεργό συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου , όλων εκείνων που έως τώρα κοιτούσαν τα κόμματα με καχυποψία και προτιμούσαν να απέχουν.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι  η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ο καταλληλότερος χώρος έκφρασης για όλους εμάς που επιθυμούμε :
Ελευθερία- Κοινωνική Δικαιοσύνη- Αξιοκρατία- Ελπίδα
Αλλά πάνω απ’ όλα, επιστροφή της κοινής λογικής στην πολιτική.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.








Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Συμμάχους & Συμμαχήτριες 


Ιδρυτικό μέλος Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Α. Κατσαρός
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Δήμος Σιντικής Σερρών
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001687050983

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000607618486  



Σας παρακαλώ γράψτε αν θέλετε το σχόλιο σας;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου