Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Barack Obama in live meeting su Facebook 21 April 2011

Τα κεντρικά γραφεία του Facebook, στην περίφημη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια επισκέφθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να αποκτήσει άμεση επαφή με τα δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν υιοθετήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως βασικό τρόπο επικοινωνίας...

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ομπάμα καθισμένος σε ένα σκαμπό, δίπλα στο ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, βάλθηκε να εξηγήσει σε χρήστες του Facebook που είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία πώς θα μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν στείλει αρκετοί από τα 500 εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου προς αυτόν.

Ορισμένες, μάλιστα, από τις ερωτήσεις ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές, όπως: «Πότε θα σταματήσουμε τους ατέρμονους πολέμους;» και «γιατί δεν νομιμοποιείται η χρήση της κάνναβης, η οποία έχει σκοτώσει λιγότερους από ό,τι τα νόμιμα ναρκωτικά;».

Ο Ομπάμα ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα βίντεο διάρκειας 32 δευτερολέπτων, προτρέποντας τα 19,3 εκατομμύρια διαδικτυακών του φίλων να πάρουν μέρος στη συζήτηση. 



Barack Obama in live meeting su Facebook 21 April 2011


                                                            White House


Facebook Town Hall: Wednesday @ 4:45 EST, 1:45 PST



FacebookGuests

Official live streaming channel from the Facebook headquarters in Palo Alto. http://livestre.am/j9zP 


WHAT’S HAPPENING
President Barack Obama will hold a special «Facebook Live» townhall to connect with Americans across the country.


WHERE & WHEN IT’S HAPPENING
Where? Well, everywhere! The event at Facebook’s headquarters, with CEO Mark Zuckerberg & COO Sheryl Sandberg, will be live streamed for anyone to watch. Just come back here at the right time: Wednesday, April 20 @ 1:45pm PDT / 4:45pm EDT. Unless invited to attend in person, …please do not show up at Facebook HQ. You can watch and participate via the event’s live stream.
Watch live streaming video from facebookguests at livestream.com


WHAT IT’S ABOUT
President Obama will connect with Americans across the country to discuss the tough choices we must all make in order to put our economy on a more responsible fiscal path, while still investing in areas like innovation that will help our economy grow and make America more competitive.
HOW YOU CAN PARTICIPATE
Facebook will be selecting questions for President Obama to answer during the event. Submit questions now by posting them right here, on this event’s wall. As an alternative, you may submit a question via WhiteHouse.gov/facebooktow nhall.
STILL READING?
Then you definitely need to make sure you’re a fan of the White House on Facebook! Facebook.com/WhiteHouse



Κάποτε διεξάγονταν οι εκλογές του «μπαλκονιού». Έπειτα καθιερώθηκαν οι εκλογές του «καναπέ». Σήμερα είναι η εποχή των εκλογών του Facebook – τουλάχιστον στην Αμερική.

Το πολιτικό στερέωμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, έχει «αγκαλιάσει» τα
social media, αντιλαμβανόμενο την τεράστια δυναμική που αναπτύσσουν κυρίως στη νεολαία, η οποία δείχνει να έχει στρέψει την πλάτη της στους πολιτικούς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα οφείλει στις
online πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέρος της νίκης του το 2008 και ποντάρει -ευλόγως- ξανά σε αυτές για τις εκλογές του 2012.

4 Ιουλίου 2010 και ώρα 7:47 Μ. μ συνομιλία Χρήστος Α. Κατσαρός  με Πρόεδρο Αμερικής Barack Obama στο Face book και στο Skype Όνομα  Skype chris_26_karkinaki xrhstos_katsaros@yahoo.gr 



1 σχόλιο:

  1. Σε µια προσπάθεια να αναβιώσει τη συναρπαστική προεκλογική του εκστρατεία που τον οδήγησε το 2008 στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Οµπάµα άρχισε χθες – ανεπίσηµα – τη διεκδίκηση της δεύτερης θητείας του µε µια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του facebook, της πιο δηµοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

    Πήρε «φωτιά» το Facebook

    Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης με τη μεγαλύτερη διείσδυση στους χρήστες του Ίντερνετ είναι το Facebook, το Twitter και το YouTube.

    Τελευταία απόδειξη της βαρύτητας που προσδίδουν στα κοινωνικά δίκτυα οι πολιτικοί στην Αμερική είναι η «ζωντανή» συνέντευξη που παραχώρησε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα στα γραφεία του Facebook, στην Καλιφόρνια.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε επί 65 λεπτά με τον ιδρυτή του ιστότοπου, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος του μετέφερε ερωτήσεις χρηστών του Facebook. Ωστόσο, απογοήτευσε πολλού χρήστες, καθώς απάντησε μόνο σε οκτώ ερωτήσεις από τις χιλιάδες που είχαν υποβληθεί.

    «Δικτυώνονται» και οι Ρεπουμπλικανοί

    Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν τρέχει μόνος στην e-κούρσα των εκλογών. Ο Ρεπουμπλικανός Τιμ Ποουλέντι αποκάλυψε πρόσφατα τις προεδρικές του φιλοδοξίες στο Facebook, ενώ ο Μιτ Ρόμνεϊ, αντίπαλός του στο ίδιο κόμμα, έπραξε το ίδιο στο Twitter.

    Οι διεκδικητές του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχουν «αγκαλιάσει» το Διαδίκτυο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σε προηγούμενες εκστρατείες, προσπαθώντας να «αλιεύσουν» ψηφοφόρους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο «ηλεκτρονικός στρατός» του Ομπάμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία του στις προηγούμενες εκλογές -συμβάλλοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα-, ωστόσο η αναμέτρηση του 2012 θα είναι, κατ’ ουσίαν, η πρώτη στην οποία θα αντικατοπτρίζεται η μετάβαση της κοινωνίας στην «ψηφιακή εποχή».

    «Πρέπει να μεταφέρεις το μήνυμά σου στους τόπους όπου οι άνθρωποι ξοδεύουν το χρόνο τους. Πρέπει να πας εκεί που βρίσκονται και να ‘’παίξεις’’ με τους δικούς τους όρους», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο διευθυντής της online εκστρατείας του Ρόμνεϊ, Ζακ Μόφατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή