Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο - Οδική ασφάλεια από τον όμιλο Ηλείων 26/2/2011



Εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Όμιλος Ηλείων για τα τροχαία ατυχήματα

ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο όμιλος Ηλείων


 
Ηλεία: εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων


Ο όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη <<Πολιτεία Ήλιδας – Ολύμπιας>> διοργανωτής

Ο όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη <<Πολιτεία Ήλιδας- Ολύμπιας>> στην προσπάθεια του να συμβάλει στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, διοργάνωσε εκδήλωση το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, στις 18:30, στην αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου της Νομαρχίας, στον Πύργο. Η εκδήλωση έγινε για την μνήμη για τα θύματα της ασφάλτου.
<<θυμόμαστε τους φίλους, τους συγγενείς, τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ηλείας που χάθηκαν σε τροχαία ατυχήματα.
Θέλουμε οι νέοι μας, οι νέοι της Ηλείας να μάθουν, να συμπαρασταθούν και κυρίως να διδαχτούν, ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε το φόρο αίματος που καθημερινά καταβάλλουμε στην άσφαλτο. Αρωγό και συμπαραστάτη τους στην εκδήλωση είχαν όλους τους Ηλείους, αλλά και τον ΑΟΛΑΠ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, την εκκλησία, τα σχολεία τους, αλλά και όλους τους φοιτητές τους… το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, και όλους τους πολίτες….
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν video τόσο για τα τροχαία ατυχήματα αλλά και για την κυκλοφοριακή αγωγή.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: Ο Διοικητής Τροχαίας Πύργου κ. Γιώργος Κωστόπουλος σχετικά με τη διαχείριση των ατυχημάτων, ο κ. Γιάννης Φρέρης εκ μέρους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς ( υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας και αειφόρου ανάπτυξης της Γέφυρας Α. Ε.) με θέμα: << Δράσεις και προοπτικές για την οδική ασφάλεια>> και η ιατρός κα Ρένα Βαφειά για τους πολυτραυματιες: <<Μηχανική των κακώσεων και πρόληψη>>.
Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμψυχωτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς έδειξαν σε παιδιά το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής: << Κυκλοφορώ με ασφάλεια>>…
Αλλά και μέσα από τα μάτια των παιδιών, μέσα από τις ζωγραφικές των παιδιών, είδαν την οδική ασφάλεια… <<Το ποδήλατο, η μηχανή, το αυτοκίνητο και ο δρόμος>> εκφραστικέ μέσα από την φαντασία των παιδιών ζωγραφίζοντας. Έργα των παιδιών επιλεχτήκαν και παρουσιαστήκαν στην εβδομάδα οδικής ασφάλειας που έγινε τον Μάρτιο, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα.
Στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησαν και οι μαθητές του μουσικού σχολειού Βαρθολομιού.>>


Παρακάτω όλο το φωτογραφικό υλικό από της δυο εκδήλωσεις:

Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας

Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη


Αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου της Νομαρχίας, στον Πύργο





θυμόμαστε τους φίλους, τους συγγενείς, τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ηλείας που χάθηκαν σε τροχαία ατυχήματα 







προβλήθηκαν video τόσο για τα τροχαία ατυχήματα αλλά και για την κυκλοφοριακή αγωγή



Ο Διοικητής Τροχαίας Πύργου κ. Γιώργος Κωστόπουλος

Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας 

Γιάννης Φρέρης εκ μέρους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς

Γιάννης Φρέρης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης


Έχει σπουδάσει Νομικά (Διεθνές Δίκαιο - Δημόσιο Δίκαιο) & Πολιτικές Επιστήμες (Πολιτική & Διπλωματία) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Υπήρξε Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής / ΙΝΕΡΠΟΣΤ (1994-95), Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε θέματα πολυπολιτισμικής & μεταναστευτικής πολιτικής (1997) και Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επικοινωνίας (1997-99).
Ως επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας της αναδόχου της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, ο Γιάννης Φρέρης είχε την ευθύνη του σχετικού τομέα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. από την έναρξη της κατασκευής του έργου. Με δεδομένη την εφαρμογή συγκροτημένης πολιτικής αειφόρου ανάπτυξης από την εταιρεία τα τελευταία χρόνια, στις διευρυμένες αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται εκτός από τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και την εταιρική ταυτότητα & υπόληψη, η κοινωνική/περιβαλλοντική υπευθυνότητα, όπως και η πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης. Είναι Επικεφαλής του Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Περιφερειακός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD), καθώς και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Στελεχών Εταιρικής Επικοινωνίας (IABC) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Σχέσεων (IPRA).
Διαθέτει διεθνή πιστοποίηση (IEMA) άσκησης πολιτικής κοινωνικής υπευθυνότητας και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI) καθώς και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Στον τομέα της επικοινωνίας η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας για την Πολυπολιτισμική Επικοινωνία (European Excellence Award for Multicultural Communication) για το 2008, ενώ το 2007 είχε λάβει τιμητική διάκριση από το ΕΒΕΑ για τη συμβολή της στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Βραβείου “European CSR Award 2009”, ενώ κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας “VINCI Innovation Award” για την αειφόρο ανάπτυξη. Διακρίθηκε με το Βραβείο του ΕΒΕΑ για την ευαισθησία της σε θέματα περιβάλλοντος (2008), με το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ το 2008 και το 2009, με το βραβείο κατηγορίας bronze του δείκτη CR Index και με το ετήσιο Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2008 του Ινστιτούτου Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας. Ο ίδιος ο κ. Φρέρης τιμήθηκε ως ένας από τους τρεις καλύτερους Διευθυντές / Υπεύθυνους Ε.Κ.Ε. για το 2009 στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του CEO & CSR Conference 2009.
Τα τελευταία χρόνια κάνει διαλέξεις και συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Αειφορίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στο «Νταβός της Επικοινωνίας» (Communication on Top / 8-9 Φεβρουαρίου 2010) στην ομώνυμη πόλη της Ελβετίας.


Ιατρός κα Ρένα Βαφειά
  
Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμψυχωτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς έδειξαν σε παιδιά το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής: << Κυκλοφορώ με ασφάλεια>>

































Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη 




Αλλά και μέσα από τα μάτια των παιδιών, μέσα από τις ζωγραφικές των παιδιών, είδαν την οδική ασφάλεια…
                                                          Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη












Εκθεσιακός χώρος του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα στην  4ηΕβδομάδα Οδικής Ασφάλειας  (που έγινε από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου 2011).
Η πρωτοβουλία του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» να διοργανώσει εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και  τα τροχαία ατυχήματα στον Πύργο Ηλείας είχε συνέχεια και στην Αθήνα, αφού το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» αγκάλιασε και προέβαλε τα έργα των παιδιών των νηπιαγωγείων και δημοτικών της Ηλείας που συμμετείχαν ζωγραφίζοντας και μέσα από τα παιδικά τους μάτια είδαμε την οδική ασφάλεια. «Το ποδήλατο, η μηχανή, το αυτοκίνητο και ο δρόμος» ήταν το θέμα τους.














 Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τραγούδια από μαθητές Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, τα οποία ήταν αφιερωμένα σε όσους έχουν χαθεί στον «Μολώχ της ασφάλτου», ενώ έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την οδική ασφάλεια.




Μαθητές Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού



Αφιερωμένο σε όλους τους Ηλείους σας εύχομαι χρόνια πολλά & καλό Πάσχα με Αγάπη! 




Χρήστος Α. Κατσαρός με τον Βουλευτή Γιώργο Κοντογιάννη από Ηλεία 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201263763237209&set=a.175008159196103.39181.100000607618486&type=1&theater 

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001687050983

Chris Sintiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου