Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο «κενό» οι υποσχέσεις του Υπ. Πολιτισμού για το Μουσείο Πύργου

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 24.02.2012


Στο «κενό» βρίσκονται για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου, μετά και την ματαίωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και την εγκατάσταση μουσειακών κατασκευών των εκθεσιακών χώρων, με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού που αναρτήθηκε στις 21.2.12.
Ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους ματαίωσης του διαγωνισμού αλλά και για την γενικότερη πορεία για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, καθώς από το καλοκαίρι του 2009 που έγιναν τα εγκαίνια και τον Ιούλιο 2010, όπου κατά την επίσκεψη της στην Ηλεία η Γ.Γ του ΥΠΠΟ κα Μενδώνη δήλωσε ότι το Μουσείο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή επί του θέματος τον Οκτώβριο του 2010 (4740/11.10.10) οπότε και είχε λάβει απάντηση από τον Υφυπουργό κ. Νικιτιάδη, στην οποία αναφερόταν ότι : «Για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου της οργάνωσης της μόνιμης έκθεσης  έχει συμπληρωθεί το Τεχνικό Δελτίο Έργου, προκειμένου να υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ, μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Για άλλη μια φορά, ο Υπ. Πολιτισμού φαίνεται να αδιαφορεί για τα μεγάλα έργα πολιτισμού που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην ανάπτυξη της Ηλείας, καθώς η λειτουργία του Μουσείου του Πύργου θα καταστήσει ακόμα πιο ελκυστική τουριστικά την περιοχή.

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου