Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αναφορά Γ. Κοντογιάννη προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο δωροδοκίας Ελλήνων ορθοπεδικών σε δημόσια νοσοκομεία από αμερικάνικη εταιρία ιατρικών μηχανημάτων

Δελτίο Τύπου Γ. Κοντογιάννη 8-02-2012

Αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο


Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας Ελλήνων ορθοπεδικών σε δημόσια νοσοκομεία από αμερικάνικη εταιρία ιατρικών μηχανημάτων.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τα όσα μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για επιβολή προστίμου ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew από το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την Securities and Exchange Commision για δωροδοκίες Ελλήνων γιατρών που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από τις αρχές του 2011 έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε έξι ορθοπεδικούς για δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χωρίς έκτοτε να υπάρξει καμία εξέλιξη επί του θέματος.
Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από το 2009, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη κινείται με βραδύτατους ρυθμούς.

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου