Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Γιώργου Κοντογιάννη προς τον Υπ. Υγείας για την ανάγκη τροποποίησης των όρων έκδοσης Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου


Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 31.01.2012



Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, εκτός από τους αστέγους, υπάρχουν και οι ανασφάλιστοι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καμία παροχή υγείας.
 Όπως προκύπτει από εκτιμήσεις, ένας στους τέσσερις εργαζομένους είναι ανασφάλιστος, ενώ 350.000 πολίτες δηλώνουν μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης, περισσότεροι από 300.000 πρώην έμποροι και επιχειρηματίες έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Από αυτούς οι 150.000 είναι μακροχρόνια ανασφάλιστοι. Τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται μεγάλος αριθμός αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη, καθώς χρωστούν στον ΟΑΕΕ και δεν μπορούν να βγάλουν Βιβλιάριο Υγείας Απόρων, καθώς για την έκδοσή του είναι απαραίτητη η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδώσουν Βιβλιάριο Υγείας Απόρου όσοι χρωστάνε είτε στον Ασφαλιστικό τους Φορέα, είτε στην εφορία, όσο εξαθλιωμένοι και εάν είναι οικονομικά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Προτίθεστε να τροποποιήσετε τους όρους έκδοσης Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση εκκαθαριστικού της εφορίας, λόγω των ειδικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα;
2. Με ποιους άλλους τρόπους σκέπτεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα;

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου