Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Γ. Κοντογιάννη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών σχετικά με τη λήξη των συμβάσεων έργου του προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών

Δελτίο Τύπου Γ. Κοντογιάννη 3.2.2012

Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών αρκετών Δήμων, αν δεν εγκριθεί έως τις 05 Φεβρουαρίου 2012 η παράταση των δίμηνων συμβάσεων έργου του προσωπικού τους, που λήγουν εντός των ημερών.
Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι είχαν στείλει από τον Μάρτιο 2011 όλα τα απαραίτητα έγγραφα στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας όσον αφορά την έγκριση προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις έργου για την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Η  έγκριση υπεγράφη τελικά από τους συναρμόδιους υπουργούς στις 23 Δεκεμβρίου 2011 με χρονικό περιθώριο για τους διαγωνισμούς προσλήψεων έως το τέλος του 2011. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην προλάβουν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν μέσα σε μία εβδομάδα την διαδικασία. Για το λόγο αυτό δόθηκαν παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων έως τις 05 Φεβρουαρίου 2012.
Οι Δήμοι πλέον έχουν ολοκληρώσει την όλη διαδικασία από την μεριά τους, αλλά το ΑΣΕΠ δεν δέχεται την ανάρτηση των συγκεκριμένων προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού γιατί ανάλογη παράταση από τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχει δοθεί.
Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών πολλών Δήμων, οι οποίοι, αν δεν δοθεί λύση άμεσα, θα μείνουν ανοιχτοί μόνο εάν οι εργαζόμενοι δεχθούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να γίνει άμεσα η έγκριση των προσλήψεων του προσωπικού με συμβάσεις έργου των δημοτικών παιδικών σταθμών;

 Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου