Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς πετρέλαιο παραμένουν σχολεία και στρατόπεδα σε όλη τη χώρα.


Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 31.01.2012

Ερώτηση Γιώργου Κοντογιάννη
προς του Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας
για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολεία και στρατόπεδα


Χωρίς πετρέλαιο παραμένουν σχολεία και στρατόπεδα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα thebest.gr: «Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στο Άργος Ορεστικό, πέρασαν τη νύχτα κυριολεκτικά στον...πάγο. Το πετρέλαιο στο στρατόπεδο είχε τελειώσει, θέρμανση δεν υπήρχε και έτσι όταν ήρθε η ώρα του ύπνου, άλλοι έπεσαν στα κρεβάτια με τα ρούχα και κάποιοι φόρεσαν και τα μπουφάν τους, για να προστατευτούν από το κρύο. Η θερμοκρασία τη νύχτα, ξεπερνούσε τους -12 βαθμούς Κελσίου. Το θέμα κατήγγειλαν στον τοπικό alphafm.gr, στρατιώτες και γονείς, που ανησυχούν καθώς το κρύο παραμένει τσουχτερό και οι δεξαμενές πετρελαίου παραμένουν άδειες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το θέμα της θέρμανσης δεν είναι καινούριο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρατηρούνται ελλείψεις και οι στρατιώτες ξεπαγιάζουν».
Επίσης, μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε ορισμένα σχολεία της χώρας καθώς, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, οι σχολικές επιτροπές σε πολλές περιοχές έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα αυτά να μη φτάνουν ούτε για την αγορά πετρελαίου. Σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου, κλπ για τα σχολεία της χώρας επειδή με ευθύνη των Δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα».

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης πετρελαίου στο στρατόπεδο στο Άργος Ορεστικό καθώς και σε άλλα στρατόπεδα που παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα;
2.    Τα σχολεία ποιών περιοχών παραμένουν χωρίς πετρέλαιο;
3.    Ποια μέτρα θα ληφθούν άμεσα ώστε να χορηγηθεί πετρέλαιο στα σχολεία;

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου