Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι 22/2/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 22.02.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 


Μιλώντας  ο κ. Μαρκογιαννάκης πριν λίγο στην Βουλή επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης δημοσιοποίησης του ονόματος του Βουλευτή που μετέφερε το έτος 2011 το ποσόν του 1.000.000 ευρώ στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν σε μία εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, τέτοιες πράξεις, που δίνουν το δικαίωμα στον κάθε κακόπιστο να υπονοεί ότι πρόκειται για γενικευμένη συμπεριφορά, να θεωρούνται ως προσωπικά δεδομένα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι . Υπάρχουν αυτοί που έχουν εκατομμύρια και τα μεταφέρουν στο εξωτερικό, υπάρχουν όμως και εκείνοι που για να επιβιώσουν είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες.

Σχετικά με το συζητούμενο σχέδιο νόμου που αφορούσε την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι οι αιτίες που έχουν οδηγήσει ουσιαστικά σε αρνησιδικία είναι πολλές, με κυρίαρχη το ότι όλοι οι παράγοντες απονομής της έχουν διολισθήσει τις τελευταίες δεκαετίες στην ήσσονα προσπάθεια. Όσον αφορά τους Δικαστές είπε ότι υπάρχουν Δικαστές που εργάζονται σκληρά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται ελάχιστα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι αμβλύνθηκαν οι θεσμοί της επιθεώρησης και του Πειθαρχικού ελέγχου.

Εκείνο που χρειάζεται αυτή την στιγμή είναι η σύσταση επιτροπών οι οποίες να στελεχωθούν από έμπειρους και σοβαρούς επιστήμονες, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι βασικοί κώδικες που διέπουν την ζωή της κοινωνίας μας  για να μην έχουμε κάθε τόσο το φαινόμενο των αποσπασματικών παρεμβάσεων, που το μόνο που κάνουν είναι να έχουμε σύγχυση δικαίου αλλά και την καθιέρωση σταδιακά ενός εγκληματογόνου εν πολλοίς συστήματος , το οποίο αντί να προστατεύει την κοινωνία κατά κανόνα προστατεύει τους κακοποιούς.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου