Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «λουκέτο» και σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Ηλεία

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 22.02.2012


Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα για το Πυροσβεστικό Σώμα της Ηλείας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, όπως προκύπτει από την απάντησή του σε Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
            Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του είχε διαβιβάσει το έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Ηλείας και ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις της Επιτροπής που επεξεργάζεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, εάν προτίθεται να καταργήσει κάποια από τις πυροσβεστικές υπηρεσίας της Ηλείας, καθώς υπάρχει η πληροφορία πως σχεδιάζεται η αναστολή λειτουργίας της Π.Υ Λεχαινών.
Δυστυχώς, ο κ. Παπουτσής όχι μόνο δεν δίνει καμία σαφή απάντηση αλλά αποποιείται τις ευθύνες του για το συγκεκριμένο στάδιο της διαβούλευσης, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία τόσο στα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και σε όλους τους κατοίκους του πλέον πυρόπληκτου Νομού της χώρας, της Ηλείας, η οποία ακόμα πληρώνει σε πολλά επίπεδα τις συνέπειες των καταστρεπτικών πυρκαγιών του 2007.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
«Οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στο επίπεδο Ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, για το λόγο αυτό. Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ως εκ τούτου το Υπουργείο δεν έχει καμία ανάμειξη και ενημέρωση.
Η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της, θα λάβει υπόψη της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, που αφορούν το οικιστικό και το φυσικό περιβάλλον, τις βιομηχανικές περιοχές κ.α., καθώς και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει την παρούσα χρονική περίοδο στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμά της στον Αρχηγό και θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος. Και μόνον τότε, θα υποβληθεί προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία, σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, επέλεξε το δρόμο του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου