Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Κοντογιάννης: Ωρα μηδέν για τον πολιτισμό 17.02.2012


Δελτίο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 17.02.2012

Ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, για την κλοπή στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν πριν από λίγες μέρες σε Δελτίο Τύπου του πολιτικού μου γραφείου έκανα λόγο για ώρα μηδέν για τον πολιτισμό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι οι θησαυροί του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας θα ήταν τα πρώτα θύματα της ανεύθυνης πολιτικής που ασκεί η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η όψιμη ανάληψη ευθυνών από τον Υπουργό Πολιτισμού δεν μπορεί να αναιρέσει σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι χάθηκαν αρχαιολογικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας, που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο κ. Γερουλάνος θα μείνει στην ιστορία όχι για τις πράξεις αλλά για την απραξία του. Επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες πολιτιστικές κλοπές στην πρόσφατη ιστορία.
Εδώ και δύο χρόνια ο πολιτισμός στενάζει. Καμία απόφαση, καμία δράση, καμία χρηματοδότηση. Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει άλλοθι. Η φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και η τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων φύλαξης πρέπει να αποτελεί σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, κάτι το οποίο όπως φαίνεται ο Υπουργός Πολιτισμού δεν είχε αντιληφθεί.
Όταν μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Αναφορά 1304/18.10.10) επεσήμανα την έλλειψη προσωπικού φύλαξης στη Ζ' Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας, στην οποία υπάγεται και το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, έλαβα την εξής απάντηση (αριθμός πρωτοκόλλου ΥΠ.ΠΟ.Τ/ΓΡ.ΥΦ/Κ.Ε/98) από το Υπουργείο Πολιτισμού: «Η αναφορά σε «μειωμένη φύλαξη» ή «αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της Ολυμπίας» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Πόσο κυνική ακούγεται πλέον η απάντηση αυτή;
Δυστυχώς το κακό έγινε. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά πληρώνει πολύ ακριβά την ανευθυνότητα και την ανικανότητα ορισμένων προσώπων».
Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  


Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου