Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η προσπάθεια απαξίωσης και απομόνωσης της δημοτικής ενότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής συνεχίζεται

ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ << ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ >>.


<<Έφερα το 2 μηνών μωρό μου στο Κ.Υ. Ροδόπολης με άπνοια, Παιδίατρος δεν υπήρχε, Ο παθολόγος, έκανε ότι μπορούσε αλλά εγώ ένιωσα ότι το παιδί μου κινδύνευε. Φύγαμε άρον άρον για τις Σέρρες, 70 χιλιόμετρα μακριά. Αν υπήρχε παιδίατρος, το περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν εδώ, στο Κ> Υ. >> Είπε στη στήλη η νεαρή μητέρα, που μαζί με άλλους γονείς μικρών παίδων αλλά και δεκάδες κατοίκους της Ροδόπολης και ευρύτερης περιοχής, απέκλεισαν για δυο ώρες την περασμένη Τρίτη το δρόμο μπροστά από το Κ.Υ.
Η απουσία παιδίατρου σε ακτίνα 70 χιλιόμετρων από το Κέντρο Υγείας Ροδοπόλεως, δημιουργεί φόβο αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους, που ζουν στην μεθόριο, απομακρυσμένοι από τις Σέρρες και τα άλλες κωμοπόλεις του νομού.

Κρατώντας πλακάτ και μαύρες σημαίες, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά ή στα καροτσάκια, ζήτησαν προστασία και περίθαλψη από το Ε.Σ.Υ.
<< Δεν υπάρχει καν ιδιώτης παιδίατρος εδώ. Μιλάμε για 3.000 παιδιά, εγγεγραμμένα στα σχολεία της περιφέρειας μας, αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ τώρα το καλοκαίρι που λόγο τουρισμού η περιοχή της κερκίνης υποδέχεται και φιλοξένει επιπλέον κόσμο>> τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταυρός Κυβρακίδης, μιλώντας στη στήλη.
<< Είμαστε αποκλεισμένοι. Τώρα και με την κατάργησης των δρομολογίων ΟΣΕ η περιοχή της Ρακοπώλης και 17 χωριά της περιοχής της κερκίνης βρίσκονται στο έλεος της τύχης. Είχαμε δυο παιδιάτρους εδώ στο Κ. Υ. με οργανικές θέσεις. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών τους πηρέ και μείναμε χωρίς γιατρό για τα παιδιά μας>> δηλώνει και ο Πρόεδρος των Πλατανακίων.
Πραγματικά οι δυο παιδίατροι του Κ.Υ. της Ροδόπολης, όπως και αυτοί των υπολοίπων επτά Κ.Υ. του νομού, εδώ και τρεις μήνες μεταφερθήκαν στο Νοσοκομείο, που είχε μείνει με ΕΝΑΝ μόνο παιδίατρο!

Αυτός καλούνταν να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των δυο Μαιευτικών και της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και της Νεογνολογικής Μονάδας!


Τώρα, η Ροδόπολη όπως και οι άλλες περιοχές του νομού όπου και τα ισάριθμα Κέντρα Υγείας εξυπηρετείται από έναν επισκέπτη παιδίατρο, μια φορά την εβδομάδα.


<<Νιώθουμε πως δεν ζούμε στην Ευρώπη, ούτε καν στον σύγχρονο κόσμο. Όταν η περίθαλψη των μικρών παιδιών δεν είναι αυτονόητη κοινωνική παροχή, τότε μάλλον είμαστε κράτος της Αφρικής>> έλεγαν οι συγκεντρωμένοι γονείς, που τόνιζαν πως αν το πρόβλημα δεν λυθεί γρήγορα και δεν

Αποκατασταθεί η τάξη, σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.


Η στήλη, που είχε προ ημερών πρωτοαποκαλύψει το θέμα των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου Σερρών σε παιδιάτρους, θυμίζει πως υπάρχουν 20 κενές θέσεις αυτής της ειδικότητας.

Οι απανωτές προκηρύξεις των θέσεων αυτών καταλήγουν άγονες, αφού << Οι παιδίατροι αποφεύγουν να μπουν στο ΕΣΥ, Νοσοκομείου, η όποια πάντως δηλώνει σε αναμονή << της αναδιάρθρωσης του προσωπικού του ΕΣΥ πανελλαδικά>> για να λυθεί και το πρόβλημα των Σερρών, με την μετακίνηση πλεοναζόντων γιατρών από αλλά Νοσοκομεία της χώρας.


Ευχαριστούμε την δημοσιογράφο Σερρών ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου




ΠΗΓΗ: ΦΩΤΟ: Α.Π. – ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ 
ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου




Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

 Κατάληψη στο Κ.Υ. Ροδόπολης https://www.facebook.com/media/set/?set=a.219488154748103.62106.100000607618486&l=c7b6904c09



2 σχόλια:

  1. Με μαύρες σημαίες στα χέρια και πανό οι κάτοικοι της Ροδόπολης και της ευρύτερης περιοχής προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κέντρου υγείας Ροδόπολης ...
    Εδώ και περίπου 4 μήνες η έλλειψη οργανικής θέσης παιδίατρου έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στους κατοίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε την δημοσιογράφο Σερρών ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου,για την προσπάθεια που κάνει για την περιοχή μας με προβλήματα που συσσωρευτήκαν εδώ και χρόνια από ανύπαρκτους καρεκλοκενταύρους πολιτικάντηδες το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν όπου υπάρχει καμία ΚΗΔΕΙΑ, ενώ ο Λαός τους έχει ψηφίσει να δίνουν τον αγώνα στο Κοινοβούλιο και να διεκδικούν τα δικαιώματα των παιδιών μας για την περιοχή δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα παιδιά που είναι σε αλλά μέρη της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή