Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Ο τόπος χρειάζεται εθνική ομοψυχία


Του Βασίλη Φωτάκη
Περιφερειάρχης Δημοκρατικής Συμμαχίας Ιονίων νήσων και Δ. Ελλάδος – Αχαϊας
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΣΥ

Έλαβα Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011, & Ώρα 14:28 Μ.μ
Από: "vasilis fotakis"
  Και δημοσιεύω το ακόλουθο άρθρο 


Τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν σε καθαρά σοσιαλιστικά πρότυπα γιγάντωσαν το κράτος – πατερούλη καθόλη τη διάρκεια της περιόδου της μεταπολίτευσης. Εσχάτως απόρροια αυτών, βρεθήκαμε σήμερα στο διλληματικό, χρεωκοπία ή όχι. Διάφοροι «Σοφοί» λάβανε βήμα όλο αυτό το διάστημα εκθέτοντας απόψεις τους για τη σωτηρία της χώρας και σχεδόν όλοι καταλήγουν με το εμείς τα λέγαμε ή αν εμείς ήμασταν θα ήταν διαφορετικά.
Ο Λαός απροστάτευτος χρόνια και με τη δίψα του για περισσότερη δημοκρατία και εθνική ανάταση πίστεψε, ακολούθησε πολιτικούς και πολιτικές που είχαν αναγάγει το λαϊκισμό σε άθλημα. Κατακτώντας δυστυχώς κάθε φορά  όλο και καλύτερες επιδόσεις, παρασέρνοντας όμως ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και μια χώρα στην ηθική κατάπτωση και οικονομική χρεωκοπία.
Φωνές, οι όποιες φωνές ανθίστανται σθεναρώς σε όλα αυτά τα χρόνια της «ευημερίας» λοιδορήθηκαν όσο τίποτε άλλο. Πολιτικές που πολεμήθηκαν διαχρονικά σήμερα παρουσιάζονται από τους πολέμιους τότε ως εθνοσωτήριες επιλογές. Ο Λαϊκισμός όμως συνεχίζει και νέοι παίκτες προστέθηκαν στο προσφιλές άθλημα του χρεοκοπημένου πλέον πολιτικού συστήματος. Χρεωκοπημένο όμως και από ιδέες (κυρίως) αλλά και από πρόσωπα ικανά. Ο Ελληνικός λαός  οφείλει πλέον να είναι ποιο συνεπής και ποιο αυστηρώς , στο ιστορικό του χρέος.
Ένα χρέος που δεν ζητά εξόφληση, (το μόνο που αναγνωρίζει ο λαός) διότι είναι οφειλή έναντι του Έθνους και της ιστορίας, έναντι των επερχόμενων γενιών των Ελλήνων.
Δεν ξέρω αν λύση σε όλο αυτό που μας καταδίκασαν είναι η εκδήλωση της αγανάκτησης με μορφή κινήματος πολιτών. Όμως όλοι όσοι νοιαζόμαστε για αυτό το τόπο (πιστεύω όλοι) και ασχολούμαστε ενεργά με τη πολιτική οφείλουμε μια κοινή επιδίωξη για το μέλλον αυτής της χώρας που ακόμα πληρώνει την περιβόητη και ανέγγιχτη γενιά του πολυτεχνείου. Οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις, με το λαό δίπλα τους, να στοχεύσουν στην αναδιοργάνωση του κράτους. Επιδίωξη όλων, η εθνική ομοψυχία και η διατήρηση της Εθνικής κυριαρχίας.
Διαφορετικά το κίνημα των αγανακτισμένων θα διαδεχτεί το κίνημα των οργισμένων και τότε κανείς, πρόσωπο ή πολιτικός σχηματισμός, δεν θα δικαιούται πρωτίστως να κάνει επίκληση του λαού. Φτάνει πια με τις αυθεντίες, τους σοφούς, μάγους και επίδοξους σωτήρες αυτής της χώρας. Ας δηλώσουμε παρών ενώνοντας και όχι διχάζοντας με καθοιονδήποτε τρόπο τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου