Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παραίτηση αντιδημάρχου Δ. Μπακρατσά στο δήμο Σιντικής Σερρών


Ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας Δημήτρης Μπακρατσάς.

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας, αποδέχτηκε το μεσημέρι της  Τρίτης (31/5) τη γραπτή παραίτηση που του κατέθεσε ο στενός του συνεργάτης και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας Δημήτρης Μπακρατσάς.
Η ανακοίνωση του δημάρχου Σιντικής, που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις, αναφέρει συγκεκριμένα : «Γνωστοποιώ ότι ο κ.Δημήτριος Μπακρατσάς, αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθημερινότητας, μου υπέβαλε την παραίτησή του την οποία και έκανα αποδεκτή. Ο κ. Δημήτριος Μπακρατσάς ήταν και παραμένει μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που δημιούργησαν την παράταξή μας και δουλεύουν σταθερά μέχρι σήμερα για την επιτυχία της αποστολής της. Ως αντιδήμαρχος επί πεντάμηνο υπήρξε εξαιρετικά φίλεργος και αποτελεσματικός.
Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή για λόγους ευθιξίας του, όταν εκλήθη να με ενημερώσει για συγκεκριμένη δραστηριότητά του, αντίθετη στην  πολιτική μας βούληση. Τον ευχαριστώ για την μέχρι τώρα σημαντική προσφορά του».
Αν και ο πρώην αντιδήμαρχος, και για πολλούς νούμερο 2 μέσα στην πλειοψηφούσα παράταξη, απέφυγε κάθε δημόσια δήλωση για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν αποτέλεσμα της δυσφορίας του για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Σιδηροκάστρου, Γιώργος Γεωργιλάς και συγκεκριμένα η άσκηση έγκλησης για παράνομες προσλήψεις, κατά του πρώην προέδρου της δημοτικής επιχείρησης και δημάρχου Σιδηροκάστρου, Αθανάσιου Σπάση, όπως και  κατά του διευθυντή Ηλία Σαχπατζίδη, τον οποίον και απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος, που την προηγούμενη τετραετία ήταν μέλος του Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης Λουτρών και είχε ψηφίσει όλες τις αποφάσεις για τις οποίες σήμερα εγκαλούνται Σπάσης και Ταχματζίδης, φέρεται να έχει διαφωνήσει με τις μεθοδεύσεις της νέας διοίκησης, που όπως πολλοί υποστηρίζουν επιδιώκει να βγάλει στο «σφυρί» τα λουτρά, ενώ ακούγονται και ονόματα επιχειρηματιών που θα τους ενδιέφερε να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα και έχουν καλές σχέσεις με τη δημοτική αρχή του Απόστολου Καρύδα, που απλά φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις και το εσωπαραταξιακό εμφύλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην παραταξή του.

ΠΗΓΗ: INFO.SERRES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου