Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ακυβέρνητη χώρα / Του Βασίλη ΦωτάκηΕνώ η Ελλάδα στενάζει στις πλατείες και ο λαός της χάνει κάθε μέρα όση από την ελπίδα του απέμεινε, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύουν περίτρανα το έλλειμμα ηγεσίας του τόπου.
Αυτή η κυβέρνηση πλέον είναι επικίνδυνη και επικινδυνότερος όλων ο κ. Παπανδρέου. Οι παλινωδίες και οι αστείοι χειρισμοί μόνο καταστροφικές αποδεικνύονται για την οικονομία και την αγορά συνολικά, κάτι που καταγράφηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα έντονα.
Η χώρα έχει καταδικασθεί στο μαρτύριο του σταγονόμετρου, σε όλα τα επίπεδα, ολίγον Χρεωκοπημένοι, ολίγον Δημοκρατία, ολίγον Ελεύθεροι. Όσο είμαστε όμως ολίγων ζωντανοί ακόμα από περιθώρια και ιδέες ας αντιτάξουμε την άλλη Ελλάδα, απέναντι σε ένα χρεωκοπημένο πλέον σύστημα που ζήσαμε από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Μια Ελλάδα που ομολογούμε και θέλουμε όλοι μας, που χρειάζεται να δημιουργήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Η ανάγκη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα αναλάβει την ευθύνη της Εθνικής ανάτασης είναι επιτακτική και απεδείχθη ότι δεν είναι ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Σαμαράς. Στη γειτονική μας Τουρκία π.χ. που μέχρι πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον κ. Ερντογάν ήταν μια χώρα με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ορθοποδήσει πολιτικά και οικονομικά και σήμερα να συγκαταλέγεται στις 20 ποιο ισχυρές οικονομίες παγκοσμίως.
Οι χειρισμοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έδειξαν ότι είμαστε μια χώρα ακυβέρνητη, μια κοινωνία οργισμένη, μια οικονομία καταδικασμένη και με το λαό της σε απόγνωση. Εάν αυτή η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει της υπηρεσίες της στο τόπο το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί. Φτάνουν οι σωτήρες και οι αποτυχημένες σωτήριες ενέργειες. Η υποβάθμιση της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης συνεχίζετε , οι συνεδριάσεις στην Ευρώπη είναι πλέον καθημερινές σχεδόν και στην Ελλάδα οι ταγοί παίζουν με την υπομονή ενός λαού που τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
  Όσο έχουμε φωνή θα πολεμάμε, θα δίνουμε τη μάχη της Εθνικής ανάτασης απαντώντας με ένα στίχο του Κ. Παλαμά απευθυνόμενοι σε ένα περήφανο λαό:
«… Έλληνες ότι είστε μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί…»


Φωτάκης Βασίλης
Περιφερειάρχης Δημοκρατικής Συμμαχίας
Ιονίων νήσων, Δ.Ελλάδας – Αχαϊας
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗ.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου