Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ομιλία Νίκης Αραμπατζής στο Ιδρυτικό Συνέδριο 29/5/2011 OAKA



Ομιλία Νίκης Αραμπατζής στο ιδρυτικό συνέδριο OAKA 29/5/11 http://youtu.be/_n_9o-DiVpk

 




 

Μια Σύμμαχος της νέας γενιάς των πολιτικών, η Νίκη Αραμπατζή. Μια τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα στη νέα γενιά πολιτικών. Ιδρυτικό Συνέδριο Δημοκρατικής Συμμαχίας (27-28-29 Μαΐου 2011) 

Οι ώρες που περνά ο τόπος, η πατρίδα μας, είναι αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες και κρίσιμες. Κάθε λεπτό που περνά, χωρίς να λαμβάνονται από τη σημερινή κυβέρνηση τα μέτρα που χρειάζονται και χωρίς να προωθούνται οι απαιτούμενες πολιτικές, είναι βήματα που προσεγγίζουν το θλιβερό σενάριο της χρεωκοπίας. Επειδή ο χρόνος μου δεν είναι πολύς, δύο θέματα θέλω εν τάχει να θίξω.

Πρώτον πρέπει να πάψουμε να είμαστε υπόλογοι για τη ψήφιση της δανειοδότησης τον Μαϊο του 2010. Κυρίες και Κύριοι αν δεν τη ψηφίζαμε τότε, ως υπεύθυνοι πολιτικοί και όχι λαϊκιστές που επενδύουν στον μικροκομματισμό, η χώρα θα είχε μπεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μην πώ σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, αφού από τότε τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας θα έμεναν χωρίς μισθούς και συντάξεις. Δεν ευθύνεται η ψήφιση της δανειοδότησης που σήμερα, ενα χρόνο μετά, δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν τόλμησε να προχωρήσει στην παράλληλη πολιτική που επιτάσσει το μνημόνιο, δηλ. Αποκρατικοποιήσεις, στοχευμένο πρόγραμμα επενδύσεων, ανάπτυξης, με φορολογικά κίνητρα παρά αρκέστηκε στο πιο εύκολο μέτρο, στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, ρίχνοντας στο κενό τις θυσίες των συμπολιτών μας. Γιατί??Γιατί φοβήθηκε να τα βάλει με τα κομματικά συνδικάτα που καλλιεργούσε τόσα χρόνια μη αξιοκρατικά.

Κι ετούτη τη κρίσιμη και συνάμα δύσκολη στιγμή ερχόμαστε εμείς, η Δημοκρατική Συμμαχία, μια νέα πολιτική δύναμη, που δεν μασά τα λόγια της, που έμαθε από το παρελθόν, που προτιμά να είναι χρήσιμη και ρεαλιστική παρά δυσάρεστη και λέει τούτο :
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Πολλοί μας πολέμησαν και πολλοί εξακολουθούν να μας πολεμούν με διάφορα επιχειρήματα. Ένα όμως γνωρίζουν και οι ίδιοι : ότι αυτά που λέμε είναι αναμφισβήτητα η πλέον ενδεδειγμένη συνταγή που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο των αναπτυγμενων κρατών. Γιατί Σύμμαχοι μην γελιόμαστε . Το σημερινό πολιτικό δίλημμα είανι το εξής : Ή παραμένουμε με προγραμμα και θυσίες (το οποίο στηρίζουμε εμείς) στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου ή περνάμε δια χρεωκοπίας στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Φίλες και Φίλοι
Ανήκω στη νέα γενιά των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και σας λέω μετα βέβαιότητος ότι, παρά τις συγκρούσεις μου με το οικείο και φιλικό περιβάλλον μου να πάψω να ασχολούμαι με αυτά, θα συνεχίσω στο ακέραιο, αφού υπάρχουν ακόμα οραματιστές πολιτικοί, όπως ο Κωνσταντίνος Μήτσοτακης και η Ντόρα Μπακογιάννη και με τη σειρά μου να αποτελέσω την αρχή για την ενασχόληση της γενιάς μου με τα κοινά. Και να ξεκαθαρίσω το εξής : ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ. Είμαι μάχιμη Δικηγόρος στην Αθήνα και αν βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσά σας το χρώστώ στη δουλειά μου και την οικογένειά μου με την παιδεία που με ανάθρεψε.

Δεν ανήκω πρέπει να σας πώ στους ‘αγανακτισμένους’ που συγκεντώνονται κάθε μέρα στο Σύνταγμα και τον Λευκό πύργο. Δεν ανήκω σε αυτούς που μουντζώνουν τη Βουλή και τους θεσμούς.όχι ότι είμαι ευχαριστημένη και ικανοποιημένη από αυτούς, αλλά επειδή έχω μάθει να μην παραβιάζω ανοιχτές θύρες. Διότι αν φτάσουμε στην αναρχία, μετά τι?? Γιατί όπως έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα...
Άρα λοιπόν η δική μας η γενιά δεν μπορεί να συμμετέχει μόνο σε συγκεντρώσεις που αγανακτούν, αφορίζουν και καταγγέλουν...
Η δική μας η γενιά πρέπει να συμμετέχει μαζικά σε συγκεντρώσεις που θα έχουν στόχο ορισμένο, ιδεαλιστικό και όραμα για το μέλλον. Δεν δέχομαι ότι η γενιά μου είναι απελπισμένη και στον πάγκο των εξελίξεων, επειδή έτσι θέλουν τα social media.  Τη θέλω συμμέτοχο ενεργή στις εξελίξεις, με προτάσεις και ιδέες με ενημέρωση και συνειδητοποιημένη. Να υποχρεώσουν τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Σκεφτείτε οτι τώρα που καταρρέει το παλιό, θα ανατείλλει το καινούριο, το νέο και θα εξξαρτάται πό εμάς πως θα το διαχειριστούμε. Να πάψουμε λοιπόν να καταρριόμαστε το παλιό και να επικεντρωθούμε στο νέο.
Σε τέτοιες συγκεντρώσεις πρέπει να συμμετέχουμε, όχι των αγανακτισμένων, αλλά αυτών που σκέφτονται, ενημερώνονται, ονειρέυονται και αισιοδοξούν να πάνε μπροστά.

Σ’αυτή τη γενιά θέλω να ανήκω κι εγώπου έρχομαι σήμερα να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου και τις αγωνίες μου για το αυριο. Και να σας ζητήσω,ταπεινά, αν κατάφερα να σας αγγίξουν οι σκέψεις μου, να μου δώσετε τη μιά από τις πέντε ψήφους που απαιτούνται για την ανάδειξη των μελών της κεντρικής επιτροπής στην οποία κατεβαίνω  υποψήφια .

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,
καλή μας δύναμη  




Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

2η μέρα: Ιδρυτικό Συνέδριο Δημοκρατικής Συμμαχίας (27-28-29 Μαΐου 2011)
Υπεράσπιση του άρθρου 24 του καταστατικού/ N. Αραμπατζή
Το όποιο ψηφίστηκε, συγχαρητήρια Νίκη 












Στο Προεδρείο του 1ο Ιδρυτικού Συνεδρίου Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκη Αραμπατζή 








Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:


Ιδρυτικό Συνέδριο Δημοκρατικής Συμμαχίας 27-29 Μαΐου 2011 στις 17:00 Μ.μ., Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ.


Ομιλία Νίκης Αραμπατζής στο Ιδρυτικό Συνέδριο 29/5/2011 OAKA

Ομιλία Νίκης Αραμπατζής στο Ιδρυτικό Συνέδριο
 

Υπεράσπιση του άρθρου 24 καταστατικού το όποιο ψηφίστηκε / Νίκη Αραμπατζή http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/05/24.html


Υπεράσπιση του άρθρου 24 του καταστατικού/ N. Αραμπατζή http://youtu.be/TCClvwhiI_s


 

http://chris-sintiki.blogspot.com/2011/04/3-9-2011_5137.html
Η Εισήγηση της Νίκης Αραμπατζή, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ειδικευόμενης σε ποινικές υποθέσεις και Εντεταλμένης Συμβούλου για ζητήματα Αγροτικής Πολιτικής, στο 3ο Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τα Αγροτικά, στη Λάρισα, το Σάββατο 9 Απριλίου 2011. 

Ομιλία Ν. Αραμπατζή στο 3ο Προσυνέδριο 09.04.11http://youtu.be/bWki4LYOmGQ 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου