Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ομιλία του Βασίλη Φωτάκη στο συνέδριο ΟΑΚΑ 28/5/2011

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=216347098395542&set=a.214410165255902.60083.100000607618486&type=1&theater
Φωτάκης Βασίλης
Περιφερειάρχης Δημοκρατικής Συμμαχίας
Ιονίων νήσων και Δ. Ελλάδος – Αχαϊας




Σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στο ιδρυτικό μας συνέδριο,
Ξεκινήσαμε ως κίνημα και μετεξελιχθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολιτική πρόταση, υπεύθυνη -  ρεαλιστική. Υπεύθυνοι για αυτή μας την επιτυχία είμαστε όλοι εμείς, που από την πρώτη στιγμή όχι βολεμένοι και κάτω από πιέσεις και απειλές αρκετές φορές αντέξαμε σταθήκαμε και υψώσαμε το δικό μας πολιτικό λόγο ενάντια στην ιδεολογική αδράνεια που διακατέχει το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα όλων αυτών που υπηρετούν τη νοοτροπία του χθες, που υπηρετούν ένα σύστημα που απαξιώθηκε κυρίως από τους ίδιους, τους υπηρετούντες σε αυτό χρόνια τώρα.
Αντέξαμε και αποδείξαμε με τον προσυνεδριακό διάλογο ότι είμαστε εδώ για τα χρήσιμα και τα δύσκολα. Ότι είμαστε εδω για αυτά που μας ενώνουν και για όλα αυτά που οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε για την πατρίδα, για το Έθνος για την κάθε μία και τον κάθε ένα από μας, τον κάθε Έλληνα πολίτη. Ότι επιλέγουμε τον ευθύ πολιτικό λόγο από τα ανέξοδα λόγια, ότι συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το τοπίο που ζούμε και δεν ακλουθούμε τυφλά τις επιταγές άλλων. Ότι αντιστεκόμαστε και γυρίζουμε τη πλάτη σε όλα όσα μας πληγώνουν προσδοκώντας και δουλεύοντας για ένα μέλλον χωρίς υποτέλεια εθνική, Ιδεολογική, Προσωπική.
Από τη πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτό το εγχείρημα και στάθηκα στο πλευρό της προέδρου μας Ντόρας Μπακογιάννη όχι από ιδιοτέλεια, όπως άλλωστε τόσοι άλλοι, αλλά ευελπιστώντας ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα καταφέρουμε να αλλάξουμε όλα αυτά που μεταξύ μας ομολογούμε και προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε. Συνάντησα ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες σε όσα μέρη επισκέφτηκα για να οργανώσουμε την Δημοκρατική Συμμαχία και είδα όπως και όλοι εσείς ξέρετε πλέον ότι είμαστε όλοι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, της αγοράς, του πολύπαθου δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι και νοικοκυραίοι, μα πάνω από όλα άνθρωποι με πίστη και πεποίθηση ότι τελικά μπορεί και να διαφέρουμε από όλους τους άλλους, διαφέρουμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταφέρουμε το διαφορετικό γιατί σε μια στιγμή που όλοι μας λέγανε ότι αυτοκτονούμε πολιτικά, εμείς αναλάβαμε την υποχρέωση να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να μην υποκύψουν σε διλλήματα, αλλά να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα κρίνοντας και συγκρίνοντας πάντα τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και την συμπεριφορά μας, κερδίζοντας κάθε μέρα την αξιοπιστία μας και την αξιοπρέπεια μας.
Δεν επιθυμούμε άλλο να διεκδικούμε τα αυτονόητα στη πολιτική ζωή αυτού του τόπου, όταν γύρω μας συμβαίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί οι νόμοι - η δικαιοσύνη - η ασφάλεια - η υγεία - η παιδεία να είναι απλά έννοιες που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, φτάνει πια με το λαϊκισμό των μεν  φτάνει πια και με το μηδενισμό των δε.
Εύχομαι ολόψυχα καλή μας επιτυχία και επιτρέψτε μου να κάνω μια έκκληση από τη δυνατότητα που μου δίνει τούτο το  βήμα σήμερα, με εθνική ομοψυχία με Ελληνικό και φιλελεύθερο πνεύμα, με αρχές και αξίες καθαρά Ελληνικές και χριστιανικές να κλείνει το καταστατικό του κόμματος μας με μια αναφορά υπέρ του έθνους και τις πατρίδος.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου