Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Για την παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου


Με αφορμή τον αυριανό (3/5) εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελευθερίας του τύπου, η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα φέτος σε μία Ελλάδα η οποία διέρχεται βαθύτατη κρίση, πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Τώρα λοιπόν θα έπρεπε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, άπαντες να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού το μείζον λειτούργημα της ενημέρωσης.
Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ακόμη εξοντωτικών μέτρων για τον περιφερειακό κυρίως τύπο με κορωνίδα την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών, θέτει σε κίνδυνο την εργασία χιλιάδων εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ανεξάρτητη ενημέρωση στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης.
Με περίσκεψη οφείλουμε όλοι αυτή τη μέρα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να αναθεωρήσουμε το πλαίσιο που διέπει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε ο έλληνας πολίτης να απολαμβάνει έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση από Μ.Μ.Ε. απαγκιστρωμένα από κάθε είδους διαπλοκή και εξάρτηση».
Θέκλα Παρασκευούδη 

Υπεύθυνη περιφερειακών ΜΜΕ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.196817830348469.48828.100000607618486




Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμά μας. Χωρίς αυτά τα δύο θεμελιώδη δικαιώματα, η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου