Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ομιλια Χάρη Βαβουρανάκη στο Ιδρυτικό Συνέδριο 29/5/2011


Ομιλία Χ. Βαβουρανάκη στο Ιδρυτικό Συνέδριο http://youtu.be/z1S5kYBoyE4 






κ.Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι,
Πάντα πίστευα ότι, όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις ενός κόμματος, τόσο πιο πειστικός είναι ο λόγος του. Τα κόμματα στην χώρα μας, χωρίς όραμα, κουρασμένα, έγιναν μηχανισμοί διαχείρισης με αποτέλεσμα η κοινωνία να προηγηθεί αυτών.
Η δημιουργία σύγχρονου κόμματος, η επεξεργασία σαφούς ιδεολογικού και πολιτικού περιγράμματος και η ποιοτική ανανέωση, η επανάσταση της λογικής τελικά,απλά επιτάσσει:
Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό, δημοκρατικό, με πάγιες καταστατικές διαδικασίες, συνδεδεμένο με την κοινωνία και τις οργανώσεις της, ανά θέματα, επαγγελματικού, ιδεολογικού, επιστημονικού χαρακτήρα.
Να απαντήσουμε στα προβλήματα του σήμερα, στα προβλήματα των ατόμων, των κοινωνικών ομάδων, των εθνών, και διεθνών σημερινών καταστάσεων. Και αυτό πρέπει να γίνει σήμερα.. στο περιβάλλον κοινωνικό και οικονομικό του σήμερα με όρους μέλλοντος.
Κυρίες και κύριοι
ένας είναι ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση, και μάλιστα... μονόδρομος! ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα κομματικά στερεότυπα.
Ήρθε η ώρα για την δημιουργία ενός αντισυμβατικού κόμματος με σκοπό να ανακτήσουμε βηματισμό και να φτάσουμε το στόχο, το κίνημα μας η ΔΗ.ΣΥ. να καθοδηγήσει την κοινωνία.
Με όργανα με θητεία, και διακριτούς ρόλους, όπου οι άξιοι θα εκλέγονται χωρίς λίστες και γραμμές, ο δημοκρατικός διάλογος θα ανθεί, οι ιδέες θα συντίθενται, θα υπάρχει λογοδοσία και αξιολόγηση ανθρώπων, ιδεών, πολιτικών.
Με οριζόντια δομή, χωρίς κομματική ιεραρχία και στεγανά, δίδοντας την δυνατότητα στον κάθε πολίτη να συμμετάσχει.
Με οργανωτική δομή διάρθρωση και σύνθεση σύμφωνα με την διοικητική οργάνωση της πολιτείας:
· Δημιουργία μιας ομάδας πρωτοβουλίας στα διοικητικά όρια κάθε δήμου.
· Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής ανα νομό.
· Δημιουργία περιφερειακής οργάνωσης (ανα διοικητική περιφέρεια).
Οι αντιπρόσωποι του κόμματος σε εθνικές, νομαρχιακές ή δημοτικές εκλογές θα εκλέγονται από την ανάλογή κομματική βάση. Τα μέλη του κόμματος θα είναι εκείνα που θα αποφασίζουν και θα εισηγούνται στην ηγεσία του κόμματος ποιοι θα είναι εκείνοι που θα τους εκπροσωπούν. Βασικό κριτήριο συμμετοχής στις εκλογές αυτές ο τόπος διαμονής.
Κυρίες και κύριοι,
το αντιπολιτευτικό έργο , η μέγιστη θεσμική λειτουργία και υποχρέωση της ΔΗ.ΣΥ. προκύπτει μέσα από την θεσμική λειτουργία ως συνισταμένη και όχι υποκειμενικά κατά το δοκούν και κατά τις προσωπικές απόψεις του καθένα, με γνώμονα το καλό της πατρίδος.
Το σίγουρο είναι πως αυτή η Κρίση μπορεί και πρέπει να γεννήσει τους νικητές της επόμενης ημέρας.
κ. Πρόεδρε,
o R.W. Emerson αναφέρει: «Μην ακολουθείς το μονοπάτι για να πας εκεί όπου μπορεί να σε οδηγήσει. Αντίθετα, πήγαινε από εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε το χνάρι σου.».
Είναι τα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τον ηγέτη από τον αρχηγό.
ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου