Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ετήσια ανοικτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Grecotel Larisa Imperial. Με ομιλία της Θέκλας Παρασκευούδη ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας




Σήμερα Κυριακή 13 Mαρτίου 2011, στο Ξενοδοχείο «Grecotel – Larissa Imperial» ( Φωτογραφία)


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη



πραγματοποιήθηκε η ανοικτή απογευματινή συνεδρίαση της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Οι εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν με την ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Απόστολου Δοντά (φωτογραφία)





ενώ ομιλία έκανε και ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Φωτογραφια )



ως ομιλητής χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη μείωση του κρατικού τομέα.

Και η Θέκλα Παρασκευούδη ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Φωτογραφία )

Ανδρέας Ανδριανόπουλος με Θέκλα Παρασκευούδη




. Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι πλέον και πρόεδρος του «Forum Για την Ελλάδα», που ιδρύθηκε από την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ κα Ντόρα Μπακογιάννη.





Ομιλία της Θέκλας Παρασκευούδη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΒΕΘ




Με αφορμή την ετήσια ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13/3/2011 στο ξενοδοχείο Imperial στην Λάρισα η κ. Θέκλα Παρασκευούδη, εκπρόσωπος... Περιφερειακών ΜΜΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας τοποθετήθηκε ως εξής:

Ο ΣΘΕΒ στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης γενικής συνέλευσής του και φέτος προχώρησε σε μία σοβαρή διοργάνωση με την υποστήριξη των μελών του, για να δώσει το πραγματικό στίγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες, οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, η Θεσσαλική κοινωνία.
Προσυπογράφω την εισήγηση και την παραίνεση του Προέδρου του ΔΣ ΣΘΕΒ κ. Απόστολου Δοντά προς τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου, ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες τις επιχειρηματικής κοινότητας για το μέλλον του «επιχειρείν» στην Θεσσαλία και κατ΄ επέκταση στην Ελληνική επικράτεια και υπογραμμίζω πως οφείλουμε όλοι μαζί να βρούμε το πολιτικό θάρρος που απαιτείται, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις, η μείωση του δημόσιου τομέα και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι επιχειρήσεις σήμερα πάσχουν σε βασικά σημεία όπως: ρευστότητα, ακάλυπτες επιταγές, αδιέξοδο στη διατήρηση θέσεων εργασίας. Αυτό που δεν συνειδητοποιεί η κυβέρνηση είναι ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται στήριξη είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν θέσεις εργασίας και έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις και πάνω απ' όλα από ένα πρόγραμμα ρευστότητας το οποίο θα τις κρατήσει ζωντανές.
Είναι καιρός λοιπόν να σταθεροποιήσουμε το φορολογικό σύστημα, με καθιέρωση ενιαίου συντελεστή στο 20%, να στηρίξουμε την πάταξη της γραφειοκρατίας, να μειώσουμε το κράτος, έτσι ώστε να είναι ποι ευέλικτο και χρήσιμο.
Όπως τόνισε και ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος του forum για την Ελλάδα: «Το πρόβλημα είναι δικό μας. Δεν είναι ούτε της Ευρώπης, ούτε του μνημονίου. Οι αποφάσεις αφορούν εμάς και αυτό όσο αργούμε να το καταλάβουμε τόσο επιδεινώνουμε τη θέση μας.»
Οφείλουμε όλοι να πούμε την αλήθεια. Πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και η πολιτική να επανέλθει στη σφαίρα της κοινής λογικής και του ρεαλισμού, με στόχο το αποτέλεσμα. Μέσα στο χρόνο, έχασαν τη δουλειά τους 280.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και αποτελεί τραγική ειρωνεία πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λ. Κατσέλη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα στήριξης της εργασίας για 55.000 ανέργους.
Ήρθε η ώρα όσοι συμφωνούν με τους διεκδικούμενους στόχους να αναλάβουν προς τον ελληνικό λαό το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί προκειμένου να εφαρμοστούν οι πολιτικές που απαιτούνται για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο. Η πολιτική διγλωσσία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρώτη πράξη ευθύνης του πολιτικού συστήματος θα είναι να ψηφιστεί το σχέδιο ανόρθωσης της χώρας από 180 βουλευτές στη Βουλή, όπως έχει προτείνει η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Με άλλα λόγια, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αφορούν τις μεσοπρόθεσμες πολιτικές δημοσιονομικής στρατηγικής και για όσες δεσμεύσεις υπερβαίνουν σε κάθε περίπτωση τη λαϊκή εντολή και τη θητεία αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Βουλής. Γι΄ αυτό ακριβώς επιβάλλεται να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα κριθεί μόνο εάν συμπληρώσουν στα όσα λένε ότι ακριβώς ζητά η Ελλάδα από την Σύνοδο Κορυφής, αυτά που προτίθεται να κάνει η ίδια η χώρα, να κάνουν οι ίδιοι, και ας τα στηρίξουν με την ψήφο τους στη Βουλή.

Χρήστος Α. Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου