Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Πρόσθετα μέτρα επί δικαίων και αδίκων


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Για τα νέα μέτρα:
Ο ελληνικός λαός ξύπνησε σήμερα το πρωί και πληροφορήθηκε από μία γραπτή ανακοίνωση για την οποία κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη, ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα τα οποία πέφτουν επί δικαίων και αδίκων. Μέτρα τα οποία παίρνονται χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, χωρίς κανένα σχέδιο. Η κυβέρνηση δυστυχώς είναι πανικόβλητη και χαμένη στο διάστημα και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ο κάθε έλληνας πολίτης.
Για την εργασιακή εφεδρεία:
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το πρώτο κόμμα το οποίο από την πρώτη στιγμή καθαρά υποστήριξε τη μείωση του δημόσιου τομέα. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρη. Αυτό το οποίο σήμερα συμβαίνει είναι εγκληματικό. 900.000 δημόσιοι υπάλληλοι νοιώθουν ανασφαλείς και 30.000 άνθρωποι μέσα σε εφτά μέρες πρέπει να βγουν σε εφεδρεία. Αυτό είναι παντελώς ανέφικτο. Η πρότασή μας είναι για τους επόμενους τρεις μήνες να υπάρξει μια πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης του 2% στο μισθό κάθε δημοσίου υπαλλήλου, έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί από την 1η Ιανουαρίου η εφεδρεία σωστά, αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια, όπως αρχίζει να κυκλοφορεί.
Για πρόωρες εκλογές και κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης:
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις το πολιτικό δίλλημα που τίθεται στη χώρα είναι πάρα πολύ σαφές. Αντί για Εξεταστικές Επιτροπές που φτάνουν στο όριο της γελοιότητας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αυτό που σήμερα πρέπει να γίνει είναι ή να υπάρξει άμεσα μια συνεργασία για μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει πιο έκτακτη ανάγκη από την καταστροφή των Ελλήνων, ή να υπάρξουν άμεσα εκλογές ώστε από εκεί και πέρα μια τέτοιου είδους συνεργασία να επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου