Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η γραφειοκρατία και η ανικανότητα, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση





Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι ντροπή, ότι η ελληνική γραφειοκρατία και η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε το 100ο δημοτικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στο Ν. Κόσμο. Αμέσως μετά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:
Ντόρα Μπακογιάννη: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα με μια μεγάλη αντίφαση. Παιδιά χαμογελαστά, με ελπίδες και όνειρα και από την άλλη μεριά ένα κράτος το οποίο δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τη σωστή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είναι ντροπή, είναι κρίμα που η ελληνική γραφειοκρατία, η αδυναμία και η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας, για άλλη μία φορά μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Εύχομαι να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν, το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά τα οποία ούτως ή άλλως ξεκινάνε τη ζωή τους με πολλές δυσκολίες.

Δημοσιογράφος: Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τα χθεσινά έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι χθεσινές αποφάσεις τις οποίες εξήγγειλε η κυβέρνηση επιβεβαιώνουν την απόλυτη αποτυχία εφαρμογής του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών. Αν η κυβέρνηση είχε έστω και κατά 50% πετύχει το πρόγραμμα αυτό, αυτά τα μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητα. Ουσιαστικά παραδέχθηκε την απόλυτη ανικανότητά της και φορτώνει αυτή τη στιγμή τον έκτο φόρο πάνω στο ίδιο ακίνητο. Βάζει τους έλληνες να ξαναγοράσουν το σπίτι τους. Ξεχνά ότι υπάρχουν πολλοί που το έχουν αγοράσει με δάνειο και δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν.

Δημοσιογράφος: Τις κινήσεις της κυβέρνησης κάποιοι τις ερμηνεύουν ως ένα βήμα για πρόωρες εκλογές. Εσείς θεωρείται ότι υπάρχει τέτοια προϋπόθεση αυτή τη στιγμή;

Ντόρα Μπακογιάννη: Ακόμη και σήμερα επιμένω ότι αν δεν υπάρξει ταχύτατα μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης θα τη φέρει νομοτελειακά η εξέλιξη των πραγμάτων και οι εκλογές που θα ακολουθήσουν.

ΠΗΓΗ:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ



Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου