Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

26 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης για τα 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη..

26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο  Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».
Φίλοι μου, από όλη την Ελλάδα, αιωνία του η μνήμη! Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και στις ιδέες μας, αυτός ο άνδρας που έδωσε τόση αγάπη, σίγουρα αξίζει την ένδειξη της λύπης σας για το ότι δεν είναι πλέον κοντά μας. Όμως μην απελπίζεστε και να πιστεύεται. Γι΄ αυτό πέθανε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, για να κληρονομήσουμε κι εμείς αιωνία ζωή, ζωή που δεν συγκρίνεται με αυτήν εδώ την μικρή και ολιγόχρονη που ζούμε στην γη, γιατί η τωρινή ζωή πρέπει να περάσει για να ακολουθήσει η αιωνία. Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki ).
Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης Βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, με αρχειακό υλικό και αναφορές στον ίδιο και το έργο του. Προβλήθηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των είκοσι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, που οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο."Είκοσι χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη". Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής. 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη http://youtu.be/iF8IO04fAwk

Κηδεια Παύλου Μπακογιάννη 29 Σεπτεμβρίου 1989 http://youtu.be/7H4S2Ik3uX8

Ημέρα πένθους και μνήμης για τον πολιτικό κόσμο της χώρας είναι η σημερινή. Πριν από 22 χρόνια η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του αποτέλεσε βαρύ χτύπημα στη Δημοκρατία, σε μία περίοδο που ο δημόσιος διάλογος μονοπωλούνταν από την έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Ως πολιτικός ο Παύλος Μπακογιάννης θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός. Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση. Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς.
Κώστας Μητσοτάκης απόθεση λουλουδιών στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης
26 Σεπτέμβριου 1989
οδού Ομήρου στηνΑθήνα
Φωτογραφία ΠΑΜΟΡΑΜΙΟ Βελωτά Ευρυτανίας
Κώστας,Ντόρα και Αλεξία  
Το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Μπακογιάννη για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του τελέστηκε το πρωί στο ιερό ναό της Παναγίας Γρηγορούσας.
Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν Έλληνας πολιτικός.
Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος του παπα - Κώστα και της Ειρήνης Μπακογιάννη. Γυμνάσιο πήγε στο Θέρμο Τριχωνίδας, για ένα χρόνο στο Καρπενήσι (1950) και το τελείωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, παίρνοντας πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Μονάχου, Τύμπιγκεν και Κωστάντσας (Konstanz), στο Πανεπιστήμιο της οποίας ανακηρύχθηκε κατόπιν Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών. Δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και για 10 περίπου χρόνια διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της Βαυαρίας.
Ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από τη θέση αυτή αντιτάχθηκε στο δικτατορικό καθεστώς και έκανε εκπομπές με σχόλια και ειδήσεις που αναμεταδίδονταν και από την «Ντόϋτσε Βέλλε» και πολύ γρήγορα έγιναν σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα.
Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.
Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (1974) επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάσθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το 1982 ανέλαβε εκδότης - διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» ως το Φεβρουάριο του 1985. Από το Νοέμβριο του 1985 μέχρι το Νοέμβριο του 1989 διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Μητσοτάκη. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Ευρυτανίας. Ακολούθησε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στο σχηματισμό της οποίας έλαβε ενεργό ρόλο, ως διαπραγματευτής μεταξύ του κόμματός του και του Συνασπισμού.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας. Το πρώτο του μάλιστα βιβλίο είχε τίτλο: "Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960). Κατήρτησε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως πολιτικός θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός. Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση. Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς. Για τους ίδιους λόγους ήταν εισηγητής, εκ μέρους της Ν.Δ., του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου που υπερψηφίστηκε και έγινε Νόμος το καλοκαίρι του 1989.
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.
Στο Καρπενήσι οι αρχές τις πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά: Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

26 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης για τα 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη..

από τον Chris Sintiki, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:07 π.μ.

26 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης για τα 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

από τον Θάρρος Τόλμη Αλήθεια, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:16 π.μ.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002643263933#!/note.php?note_id=138492472915527                                                                          
Πηγή: Τι συνέβη σαν σήμερα http://christos-katsaros.blogspot.com/2011/09/26-22.html  26 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης για τα 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
                                                                                                                                                  Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.                                                                                                                                                           Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου