Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γ. Κοντογιάννης: Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Μόνο με ενότητα και συνεργασία θα σωθεί η χώρα
Στο μήνυμά του ο Γιώργος Κοντογιάννης για την εθνική επέτειο, μεταξύ άλλων αναφέρει:
 
Στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έρχεται να μας θυμίσει τα αυτονόητα:  Η σωτηρία της πατρίδας μας, που αποτελεί τον ύψιστο στόχο, επιβάλλει την ενότητα και τη συνεργασία όλων των Ελλήνων.  Άλλωστε, η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος μεγαλουργεί.
Δυστυχώς για τον τόπο τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την πεπαλαιωμένη λογική της κομματικής πόλωσης. Κι αυτό είναι το πραγματικό δράμα της Ελλάδας, πέρα από τον οικονομική κατάρρευση.
Έστω και τώρα, που με τη μερική διαγραφή του χρέους δίνεται μια ευκαιρία στην Ελλάδα να γλιτώσει από την καταστροφή, ελπίζω οι πολιτικές δυνάμεις το τόπου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστούν ώστε να καταφέρει η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να οδηγηθεί σταδιακά στην ανάπτυξη.
 Η ανάγκη της εθνική ενότητας προβάλει τώρα πιο αναγκαία από πότε. Ας αποδείξουμε λοιπόν πως είμαστε γνήσια τέκνα των Ελλήνων που αγωνίστηκαν στο έπος του ’40 πράττοντας το αυτονόητο: Βάζοντας τη σωτηρία της πατρίδας πάνω από οποιοδήποτε αξίωμα και οποιοδήποτε συμφέρον. Ας πάψουμε πλέον να κρύβουμε τις ευθύνες μας πίσω από κομματικές αποφάσεις και εντολές και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η ευθύνη εξ ημών έναντι της πατρίδας μας, - ιδίως των αντιπροσώπων του λαού -, είναι προσωπική.  Υπό τις παρούσες συνθήκες η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας είναι η μόνη λύση.  Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο Δελτίο Τύπου 27/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου