Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη Ντόρας στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βουλευτή Α’ Αθηνών, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της κυρίας Μπακογιάννη προκειμένου να ενημερωθεί για τη Μητροπολιτική διοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης, τις δυσλειτουργίες του Καλλικράτη, την πορεία υλοποίησης και απορρόφησης του ΕΣΠΑ και τα ζητήματα της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Διευθυντές Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Γιάντσης και Εσωτερικής Λειτουργίας κα Μπαλλά, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κα Μπακογιάννη για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, επικεντρώνοντας την προσοχή του στη μετάβαση των αρμοδιοτήτων και στη μη έκδοση των Προεδρικών διαταγμάτων και των υπουργικών αποφάσεων, τα οποία έχουν καθυστερήσει και θα επιτρέψουν στις αιρετές Περιφέρειες να λειτουργήσουν με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Για το θέμα του ΕΣΠΑ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας η διαχείρισή του και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι με τον τρόπο που λειτούργησε η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, έχει δεσμευτεί σε έργα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και πως η αιρετή Περιφέρεια θα περιοριστεί σε ρόλο επίβλεψης για την υλοποίηση αυτών των έργων.
Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μόλυνση του Θερμαϊκού και στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και ανάπλασης του δυτικού θαλάσσιου μετώπου με συγκεκριμένες δράσεις και στη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο από πλευράς της Κυβέρνησης. Τέλος, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των εργασιών του μετρό στην κύρια γραμμή και ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη για τις προσπάθειες που γίνονται μέσα από τον Οργανισμό Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης και για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Υποδέχτηκα σήμερα στην Αντιπεριφέρεια  Θεσσαλονίκης την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και την ενημέρωσα για την εφαρμογή του θεσμού του Καλλικράτη και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο πρώτο αυτό διάστημα. Συζητήσαμε για την πορεία του ΕΣΠΑ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην αναπτυξιακή πορεία της αιρετής Περιφέρειας και της ανέλυσα μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη Μητροπολιτική Ενότητα και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η κυρία Μπακογιάννη άκουσε με προσοχή τους στόχους και τις κατευθύνσεις που έχουμε βάλει για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και μου παρέθεσε κάποιες δικές  της σκέψεις προς  την κατεύθυνση αυτή».



Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:


Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου