Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η διεκδίκηση του αυτονόητου - Του Βασίλη Φωτάκη



Νόμος του κράτους τελικά τόσο το μεσοπρόθεσμο όσο και ο εφαρμοστικός νόμος. Ύστερα από τις ανάσες που εναγωνίως επιδίωκε  και αναζητούσε η Κυβέρνηση διακαώς δείχνοντας το φίλιο πρόσωπο της στην Ευρώπη καλείτε πλέον για το ποιο σοβαρό της υπόθεσης, την εφαρμογή τους.
Την εφαρμογή τους και τα όποια αποτελέσματα φέρει αυτό για την οικονομία και ένα λαό που έχει χάσει αντοχές, που δυσκολεύεται να επιβιώσει και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί, κάτι μπορεί να αλλάξει.
Ενώ όμως η ανάγκη για εθνική συνεννόηση είναι επιτακτική οι πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτελούν ασκήσεις επί χάρτου πάνω στις πλάτες του Έλληνα πολίτη ακόμα και τώρα. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν και αυτά πάνω από όλα είναι το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα του κράτους. Η μείωση των δαπανών που καθιστά αδύνατη την όποια ελπίδα ανάκαμψης διαφορετικά και κυρίως, η αντίληψη ότι χρειάζονται όλοι να συμβάλουν σε αυτή την εθνική ανάγκη και προσπάθεια. Ας μην χειροτερέψουμε άλλο τη θέση μας διατηρώντας το χάος, ας εργαστούμε υπεύθυνα με γνώμονα την έκφραση του συνόλου της κοινωνίας. Ας υλοποιήσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν για να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, ας θεσπίσουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ας αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Ας αναγνωρίσουμε αυτά που συμφωνούμε και ας παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές. Επειδη όμως “ό,τι λάμπει δεν είναι  χρυσός” ας ελπίσουμε σε ένα ευτυχές τέλος για όλους, προσομοιάζοντας τη περίπτωση μας με το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ « Ο έμπορος της Βενετίας».
Στη Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνουμε παρών σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια, αναγνωρίζουμε υποχρεώσεις, ευθύνες μα πάνω από όλα πιστεύουμε ότι η μάχη αυτή θα μας βρει στο τέλος ποιο σοφούς, ποιο δίκαιους, ποιο αξιοπρεπείς και αξιόπιστους.

Φωτάκης Βασίλειος
Περιφερειάρχης Δημοκρατικής Συμμαχίας
Ιονίων νήσων και Δ. Ελλάδας – Αχαϊας
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής  ΔΗ.ΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου