Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα


Γραφείο Τύπου Γιώργου Κοντογιάννη 23.01.2012

Να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα

Την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των ΑμεΑ ζητεί με Ερώτηση που


κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που παρατηρείται ήδη για αυτό το δίμηνο, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να πληρώσουν με δικά τους χρήματα τα φάρμακά τους, λόγω της διένεξης που υπάρχει μεταξύ φαρμακείων και Ταμείων.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, γεγονός που αφορά 450.000 ΑμεΑ κάθε βαθμίδας. Η καταβολή γίνεται κάθε δίμηνο. Κανονικά οι επιταγές με τα επιδόματα έπρεπε να έχουν σταλεί από τους Δήμους μέσω ΕΛΤΑ γύρω στις 19 Ιανουαρίου, με ημερομηνία είσπραξης περίπου στις 22 με 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταλεί στους δικαιούχους ούτε οι επιταγές.
            Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά ΑμεΑ, των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από το επίδομα των 680€ το δίμηνο, αναγκάστηκαν, λόγω της διένεξης φαρμακείων και Ταμείων, να πληρώσουν ποσά από 250€ έως 300€ ο καθένας για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους και είναι άγνωστο αν θα τους επιστραφούν και πότε τα ποσά αυτά.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους»;


Γιώργος Κοντογιάννης
Πολιτικό γραφείο
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.


Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου